Selecteer een pagina
Icoon Arbeitsrecht

Arbeidsrecht

Een gedegen juridisch advies op het gebied van arbeidsrecht is waardevol voor zowel werkgever als werknemer.

Meer informatie
Icoon Overeenkomstenrecht

Overeenkomstenrecht

Een ervaren bedrijfsjurist voor het opstellen van nieuwe en het controleren van bestaande overeenkomsten.

Meer informatie
Icoon Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

De Vries Bedrijfsjuridisch Advies is door de praktische aanpak, het duidelijk taalgebruik en de snelle werkwijze, een efficiënte en betrouwbare gesprekspartner.

Meer informatie
Icoon Algemene Voorwaarden

Algemene voorwaarden

Het hanteren van algemene voorwaarden scheelt veel tijd en kan conflicten voorkomen.

Meer informatie

Ondernemingsrecht

Onder het ondernemingsrecht vallen alle juridische aspecten van de onderneming zelf. Denk hierbij aan de structuur van de onderneming en wat daarmee samenhangt. Ook bij een wijziging van rechtsvorm, het fuseren, splitsen, beëindigen of liquideren van een onderneming, is het ondernemingsrecht bepalend.

De Vries Bedrijfsjuridisch Advies ondersteunt u hierbij. Het belang van uw onderneming staat daarbij voorop.

Vennootschapsrecht en de personenvennootschap

Het vennootschapsrecht is een onderdeel van het ondernemingsrecht. Aandelentransacties, certificering van aandelen, samenwerkings- en aandeelhoudersovereenkomsten, geschillen tussen aandeelhouders, en bestuurdersaansprakelijkheid, zijn enkele van de aspecten binnen het vennootschapsrecht.

Bij de personenvennootschap horen onderwerpen zoals het aangaan of wijzigen van een vof of maatschapsovereenkomst, geschillen tussen vennoten, en het uittreden van een vennoot.

Ondernemingsrecht – veelvoorkomende onderdelen 

Beoordeling overeenkomsten

Als ondernemer heeft u te maken met een veelheid aan overeenkomsten. Zo worden de rechten en plichten van werknemers vastgelegd in een arbeidsovereenkomst, gaat u een huurovereenkomst aan voor het bedrijfspand, en worden er allerlei afspraken gemaakt met zakenpartners.

Door een overeenkomst te laten beoordelen door De Vries Bedrijfsjuridisch Advies krijgt u duidelijkheid over de eventuele risico’s die de overeenkomst met zich meebrengt.

  Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

  Legal audit

  Tijdens een ‘legal audit’ beoordeelt De Vries Bedrijfsjuridisch Advies de juridische stand van zaken van uw onderneming. Hierbij wordt onder meer nagegaan of de benodigde overeenkomsten aanwezig zijn, of de overeenkomsten voldoen, of de juridische structuur in orde is, en wat er nodig is om uw bedrijf juridisch gezond te maken.

  Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

  Bent u er niet zeker van of u met uw vraag aan het goede adres bent bij De Vries Bedrijfsjuridisch Advies? Neem dan vrijblijvend contact op om uw situatie voor te leggen.

  De Vries Bedrijfsjuridisch Advies is ook per dag(deel) of op projectbasis in te schakelen.