Praktisch juridisch advies – arbeidsrecht
Het moet helder zijn wat werkgevers en werknemers van elkaar mogen verwachten. Duidelijke regels en een bijpassend beleid binnen de organisatie kunnen problemen voorkomen. Om conflicten voor te zijn, is het van belang dat de regels en het beleid besproken en gehandhaafd worden. De Vries Bedrijfsjuridisch Advies kan hierin begeleiden en adviseren. Dit kan al beginnen met het opstellen en toetsen van arbeidsovereenkomsten en bedrijfsreglementen. Daarnaast staat De Vries Bedrijfsjuridisch Advies u bij inzake:
- verplichtingen van werknemers en werkgevers
- de zieke werknemer
- cao’s
- concurrentie- en relatiebeding
- ontslagvergoeding
- reorganisatie en ontslag
Door continue bijscholing bent u steeds verzekerd van gedegen advies in lijn met de huidige wet- en regelgeving. Wilt u weten wat De Vries Bedrijfsjuridisch Advies voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op.
Arbeidsrecht – veelvoorkomende onderdelen
Beoordeling arbeidsovereenkomst
Voor iedereen in loondienst is een arbeidsovereenkomst een must. Er wordt steeds minder gewerkt op basis van de traditionele arbeidsovereenkomst. De arbeidsmarkt wordt flexibeler en mobieler en de wet- en regelgeving verandert continu. De Vries Bedrijfsjuridisch Advies beoordeelt de arbeidsovereenkomst voor de werkgever of voor de werknemer.
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.
Opstellen arbeidsovereenkomst
Bij het in dienst treden van een werknemer wilt u heldere afspraken maken over de arbeidsvoorwaarden zoals het salaris, de werktijden, en de duur van het dienstverband. Daarnaast wilt u optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden binnen de wet- en regelgeving zoals een proeftijdbeding en een concurrentie- of relatiebeding.
De Vries Bedrijfsjuridisch Advies zorgt voor een helder document waarin alle afspraken duidelijk beschreven zijn.
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.
Beoordeling concurrentie- of relatiebeding
De kennis die u met uw werknemer deelt, mag niet zomaar bij een andere partij worden ingezet. Dit kan als onderdeel van de arbeidsovereenkomst worden vastgelegd in een concurrentiebeding, een relatiebeding, of een geheimhoudingsbeding. Toch is er vaak onduidelijkheid over de grenzen van het beding, de periode waarin het van kracht is, en wat u kunt doen als een dergelijk beding wordt geschonden. De Vries Bedrijfsjuridisch Advies beoordeelt het concurrentie- of relatiebeding, beantwoordt uw vragen, en voorziet u van een praktisch advies.
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.
Beoordeling beëindigingsovereenkomst
Wanneer uw werkgever u wil ontslaan, gaat in veel gevallen de voorkeur uit naar het beëindigen van het dienstverband met wederzijds goedvinden, dus in samenspraak met de werkgever. U ontvangt dan een voorstel in de vorm van een beëindigingsovereenkomst (ook wel vaststellingsovereenkomst genoemd). De Vries Bedrijfsjuridisch Advies kan beoordelen of de beëindigingsovereenkomst juridisch correct is, en of de voorwaarden in verhouding staan tot uw arbeidsverleden, leeftijd en omstandigheden. Belangrijke onderwerpen zijn daarbij een eventuele beëindigingsvergoeding en de fictieve opzegtermijn.
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.
Opstellen beëindigingsovereenkomst
Wanneer u als werkgever een werknemer wil ontslaan, kunnen de bijbehorende juridische procedures veel tijd en geld kosten. Daarom gaat in veel gevallen de voorkeur uit naar het beëindigen van het dienstverband met wederzijds goedvinden, dus in samenspraak met de werknemer. U treedt in dat geval in onderhandeling met de werknemer over de voorwaarden waarop het dienstverband wordt beëindigd. De afspraken worden vastgelegd in een beëindigingsovereenkomst (ook wel vaststellingsovereenkomst genoemd). Hierin staat onder andere dat beide partijen het eens zijn over de datum waarop het dienstverband eindigt.
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.